Hír « Vissza a listához

Európai Parlament határozata bosszú a kvóták elutasítása miatt

2015. 12. 17.

Az Európai Parlament plenáris ülése határozatban támadta meg Magyarországot. Míg korábban is valószínűsíthető volt magyar baloldali képviselők közreműködése a háttérben, ezúttal Jávor Benedek saját nevével jegyzi az EP határozatát. A liberálisok, a szocialisták, a kommunisták és a zöldek a határozott magyar bevándorláspolitika, a korlátlan bevándorlás és a tömeges betelepítés elutasítása miatt támadják hazánkat.

A korábbi kudarcuk ellenére a liberálisok, a szocialisták, a kommunisták és a zöldek újra összefogtak Magyarország ellen. Ebben Jávor Benedek, a PM EP-képviselője kulcsszerepet vállalt a határozat egyik szerzőjeként.
 
Az elmúlt napokban világossá vált, hogy egy összehangolt kampány folyik hazánk ellen: az Európai Bizottság támogatta a Magyarország elleni aláírásgyűjtést és több ügyben kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen. Nyilvánvaló, hogy e mögött valójában Magyarország bevándorláspolitikájának elutasítása áll. Hazánk ennek ellenére ellenzi a kötelező bevándorlási kvótát, mert a hatályos uniós szerződések alapján jogtalan; mert nem csökkenti, hanem fokozza a bevándorlást; és mert veszélyes, hiszen növeli a terrorveszélyt, a bűnözést, illetve veszélyezteti a kulturális identitásunkat. Ezeket Európa szerte egyre többen felismerik.
 
Az uniós szabályok által nyújtott kiskapukkal eddig is tudatosan visszaéltek az embercsempészek, az illegális bevándorlók és a közöttük érkező terroristák. Határozott és gyors visszafordításuk nélkül újabb kockázatot vállal Európa.
 
A Fidesz-KDNP elkötelezett Magyarország határainak és a schengeni külső határok védelme mellett, és a schengeni övezeten belüli szabad mozgás fenntartásában érdekelt.
 
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye - Strasbourg, 2015. december 16.