Európai Parlament

Szájer József beszéde az Európai Parlamentben – 2016.09.14.

2016. 09. 14.

Tisztelt Elnök Úr!

Elnök úr hangsúlyosan szólt a biztonságról. A Néppárt üdvözli, hogy a belső biztonságnak önálló biztosa lett. Itt az ideje, hogy a Parlament is kövesse ezt. A néppárti csoport nevében javaslom, hogy a Parlament hozza létre a belső biztonság önálló bizottságát. A belső biztonság, a terrorizmus összetett kérdései itt a Parlamentben ma csak egy dimenzióban, az emberi jogokkal való összefüggésben jelennek meg, ami a kérdés felelőtlen leegyszerűsítése.

Tisztelt Elnök Úr!

Magyar európai politikusként szólok a bevándorlási válság kérdéséről. Álláspontunk világos és emberséges. Nem a bajt kell Európába behozni, hanem helyben kell segíteni a bajba jutottakon, és nekik is főként abban, hogy minél előbb hazatérhessenek.

Az illegális bevándorlást meg kell állítani. A külső európai határokat meg kell védeni. Határozottan. Úgy, ahogy azt Magyarország is teszi. Magyarország elvégzi az Unió határvédelmi feladatait. Meg vagyunk döbbenve, amikor éppen ezért kapunk támadást.

Nem tartjuk tisztességesnek, hogy a mások által szabálytalanul beengedetteket, vagy meghívottakat kötelező kvóta szerint osszák el.

A magyar embereknek október másodikán, egyedül az unióban lehetőségük lesz hogy népszavazás formájában is kifejtsék a véleményüket. Más országoknak sem kellene félniük attól, hogy megkérdezzék a polgáraikat a bevándorlásról. Őszinte válaszokat kapnának.

Köszönöm a figyelmet!