Rendezvények

A brüsszeli Balassi Intézet tisztelettel meghívja

Horváth Ernő
Kivésett Szabadság

című fotókiállítására és az azt követő kerekasztal beszélgetésre
Deutsch Tamás (MEP), Szájer József (az EPP Frakció alelnöke), Tőkés László (MEP), Kalniete Sandra (MEP) részvételével
Megnyitó beszéd: Szájer József, az EPP Frakció elnöke
Horváth Ernő 1955. december 29-én született Zalában. Szabadúszó fotóriporterként a rendszerváltozás szinte összes nagy politikai eseményét végigdokumentálta. A Magyarországi eseményeken kívül ott volt Berlinben a fal lebontásakor, Jugoszláviában a háborúban, Moszkvában a puccs idején, Romániában a forradalom időszakában. A kiállítás azokat a magyar eseményeket mutatja be, amelyek az osztrák-magyar határnyitáshoz vezettek 1989-ben. Ez volt az utolsó, beteljesítő állomása annak a folyamatnak, amivel a keleti tömb történelmi süllyesztőbe került és a két világrendszer szembenállása megszűnt.
A kiállítás célja feltárni a történelmi összefüggéseket, s mindezeket ébren tartani a felnövekvő fiatal nemzedékekben, világossá tenni a szabadságban felnőtt fiatalok számára, fontos, hogy megismerjék saját történelmüket, s hogy a szabadság nem magától értetődő, hanem azért minden történelmi korszakban meg kell/meg kellett küzdeni.

2014. szeptember 22. 19:00
Treurenberg 10 – 1000 Bruxelles