Európai Unió

A Fidesz a bal- és jobboldali szélsőség ellen is küzd majd Brüsszelben

A Fidesz a bal- és jobboldali szélsőség ellen is küzd majd Brüsszelben

2014. 05. 15.

A kormánypárti képviselő erről szerdán, egy XVI. kerületi lakossági fórumon beszélt néhány száz fős közönség előtt. Hangsúlyozta, a Fidesz az európai néppárt meghatározó tagjaként továbbra is kiáll majd az egész nemzet mellett, így például az Európai Unión kívül élő magyarok érdekeit is képviseli majd. Szájer József szerint emellett a magyar családokat, a rezsicsökkentést és a termőföldet is megvédik, továbbá küzdeni fognak az uniós támogatásokért is.

„Annyi francia fog Magyarországon földet vásárolni, ahány magyar Franciaországban” – vette védelmébe Szájer József a magyar földtörvényt, hangsúlyozva, hogy azt igazságtalanul támadja az ellenzék. A fideszes politikus szólt arról is, hogy pártja a „bal- és jobboldali szélsőség” ellen is küzdeni fog Brüsszelben. Szájer József a szocialisták szélsőségességeként említette, hogy nem Magyarország érdekeit képviselik Európában, hanem az unióét saját hazájukban, ráadásul az Együtt-PM és a DK már kampányát is „hazugsággal kezdi”, hiszen listáik élén szereplő jelöltjeik nem kívánnak EP-képviselőkké válni. A kormánypárti EP-képviselő a Jobbik szélsőségességét az uniós zászló égetésében nevezte meg.

Szájer József szólt arról is, hogy a Fidesz idei országgyűlési választáson elért sikerét nagyobbnak érzi a 2010-esnél, mivel szerinte a választópolgárok ezúttal nem valami ellen, hanem a kormány munkájának folytatására szavaztak. A politikus az elmúlt négy év legfontosabb eredményei között említette a gazdaság talpra állítását, a multik megadóztatását, a 300 ezer új munkahely létrehozását, a növekvő béreket, a rezsicsökkentést, a családtámogatási rendszer reformját, valamint az új alaptörvény megalkotását. A Fidesz EP-listavezetője minderre is hivatkozva tiszteletet követelt Brüsszeltől a magyaroknak.

A rendezvényen bemutatkozott Tóth Edina fideszes EP-képviselőjelölt is, aki az elmúlt tíz évben politikai tanácsadóként dolgozott Brüsszelben. Hangsúlyozta, amennyiben a kormánypárt listáján bejut az Európai Parlamentbe, akkor továbbra is megalkuvás nélkül a nemzet érdekéért küzd majd.

Forrás: MTI-fidesz.hu