Rendezvények

A magyarokat képviselik a Fidesz–KDNP jelöltjei

A magyarokat képviselik a Fidesz–KDNP jelöltjei

2014. 05. 07.

A kormánypárti politikus a kampánynyitó fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánypártok képviselői a magyar nemzet érdekeit fogják képviselni az unióban, munkájuk során pedig azt várják majd el az uniós intézményektől, hogy tiszteljék a magyar emberek eddigi teljesítményét.

Azokra a pártokra nem érdemes szavazni a május 25-ei európai parlamenti (EP) választáson, amelyek Magyarország rossz hírét keltették és az elmúlt időszakban lejáratták az országot. Nem érdemes arra a pártra sem, amely fel akarja számolni Európát, ki akarja léptetni az országot az unióból, de mégis be akar ülni az Európai Parlamentbe – fogalmazott Szájer József.

A magyar emberek képviselete

A Fidesz–KDNP EP-listáján második helyén lévő politikus a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a kormánypárti képviselőcsoport dolga a magyar emberek képviselete, nem pedig Európa képviselete Magyarországon. Szájer József szerint a Fidesz-kormány elmúlt négy éve erről szólt, és 2010-ben jelentős fordulat történt Magyarországon az európai uniós érdekérvényesítésben, ettől fogva az ország képes volt kiállni és megvédeni érdekeit. Ennek érdekében konfliktusokat is vállalt, „nem riadt vissza a csatazajtól”, pedig bizonyos lépések a brüsszeli bürokrácia részéről ellenállásba ütköztek – emlékeztetett a képviselő.

Kiemelte, hogy a magyar érdekek védelme mellett a kormánynak Európa számára is van mondanivalója, a válságkezelésben „kissé elkényelmesedett” unióval ellentétben az ország új gazdasági megoldásokat vezetett be és alkalmazott. Négy év után ezeket az unortodox módszereket elfogadták több országban is, a Magyarországgal szemben jelenleg zajló kötelezettségszegési eljárások azonban jelzik, hogy vannak olyanok, akiknek továbbra sem tetszenek az egyedi magyar megoldások – mondta Szájer József.

A magyar példa

A Fidesz–KDNP EP-programjára kitérve a politikus a „szabadság Európájának” fenntartását, a magyar föld, a vállalkozások, a családok és a külhoni magyarok védelmét, valamint az uniós támogatások fontosságát hangsúlyozta. Olyan Európát szeretnénk – folytatta –, amely hajlandó építeni a közös vallási-kulturális hagyományokra, megvalósítja a közteherviselést, hajlandó az új megoldások alkalmazására, bizonyos ügyekben önrendelkezést ad a nemzeteknek, újraiparosítást kezd és munkalapú társadalmakat hoz létre.

Szájer József megjegyezte: munkahelyteremtésben példát adtak a magyarok Európának, ezért a segély helyett munkát politikának az európai megvalósítására is törekednek majd az EP-ben. Olyan Európa kell, amely hagyja a kísérletezést és az útkeresést, és ebben Magyarország már példát mutatott, számos területen nagyobb tapasztalata van, mint a régi, „kudarcot vallott” megoldásokhoz ragaszkodó országoknak – mondta.

Az EP-képviselő a több mint száz érdeklődő részvételével megtartott fórumon arról is beszélt, hogy a következő hét évben lehívható támogatási összegek tekintetében Magyarország kiváló pozíciót harcolt ki magának. A magyarok kapták egy főre számolva a második legnagyobb összegű támogatást az Európai Unióban úgy, hogy korábban el akarták venni a teljes összeg negyedét. A kormánypárti EP-képviselők a tárgyalások során segítették az ország alkupozícióját, az elért eredményeket azonban meg kell tudni védeni a bürokráciával szemben és a külső támadások ellen is – emelte ki Szájer József.

A magyar érdekek megvédése

Az európai parlamenti választás tétje a magyar érdekek megvédése és az Európai Parlament néppárti frakciójának erősítése – mondta a KDNP frakcióvezetője kedden Szekszárdon.

Harrach Péter a Fidesz–KDNP kampánygyűlésén, mintegy száz érdeklődő előtt hangoztatta: a magyar érdekek védelmét nem lehet a baloldalra bízni, de „a másik szélsőségre” sem, mert ők oly mértékig euroszkeptikusak, hogy az unióból való kilépést is fontolgatják.

 

 

Forrás: MNO