Rendezvények

A Páneurópa Unió is emlékülést szervezett a piknik évfordulóján

2009. 08. 19.

Az emlékünnepség Mayer Mihály, Pécsi megyéspüspök, Kozma Imre, a magyar Máltai szeretetszolgálat és Balog Zoltán, református lelkész közös, ökumenikus istentiszteletével kezdődött, amelyet követően visszaemlékezések, vélemények hangzottak el a 20 évvel ezelőtti piknik és határáttörés hátteréről, az abban a Páneurópa Unió által betöltött szerepről.

20090819sztgyorgy02m.jpg

Az eseményen, amelyen – több illusztris személlyel együtt – jelen volt Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, a Páneurópai Piknik egykori szervezője, előadást tartott dr. Szájer József is, aki a szabadság érvényesítésének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve Európa kettéosztottságának okait, illetve a rendszerváltozás utáni folyamatok állomásait.

20090819sztgyorgy03m.jpg

Felszólalt még Bernd Posselt, a Német Páneurópa Unió elnöke, Alain Terrenoir a szervezet nemzetközi elnöke, és Kristina Mosel, egykori menekültként emlékezett vissza a sorsfordító eseményre.

20090819sztgyorgy13m.jpg

Gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópa Unió elnöke elmondta: a 20., jubileumi évfordulón különösen fontosnak tartották, hogy az ülés helyszíne Sopron legyen.

(Forrás: http://portal.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=9910)

20090819sztgyorgy06m.jpg