Sopron

A széchenyis öregdiák a megújult gimnázium avatóünnepségén szónokolt

2007. 11. 23.

Az avatóünnepségen a tanárokhoz, diákokhoz és a meghívott vendégekhez az ünnepi műsorszámok között dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Szájer József és Szabó Miklós igazgató szólt. A Sz I.G. Öregdiákok Társaságának nevében Németh Kálmán elnök, a diákszövetség nevében pedig Tóth Eszter mondott köszöntőt.

Dr. Szájer József ünnepi beszédében az iskola névadóját idézte: "Sokan azt, gondolják: Magyarország volt – én azt szeretem hinni: lesz!" Ez cselekvő optimizmus, olyan, amely a jelenben felelősségteljes cselekvésre késztet. ,,Mert, ami a jövőben rajtatok múlik, azt Tinektek kell megtennetek”. A képviselő továbbá hangsúlyozta, hogy nemcsak a városnak van gimnáziuma, hanem a Széchenyi Gimnáziumnak is van városa.

Az öregdiák megköszönte az iskolafelújítás minden résztvevőjének áldozatos munkáját, hiszen tulajdonképpen az iskola a magyar emberek adóforintjaiból épülhetett újjá. Végezetül a diákságnak és tantestületnek jó egészséget, sok örömet, és a megmaradásért való munkálkodás sikerességét kívánta a Legnagyobb Magyar szavaival: ,,Legyetek hű magyarok tettel, nem puszta szóval, áldozati készséggel és nem olcsó fitogtatással”.

További részletek az alábbi honlapon olvashatók: