Hírek

Az áprilisi választáson a rezsicsökkentési folyamatokról is döntenek a választók

Az áprilisi választáson a rezsicsökkentési folyamatokról is döntenek a választók

2014. 02. 08.

Az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke mintegy félezer ember előtt hangsúlyozta: ellenfeleik meghirdették, hogy megszüntetik a rezsicsökkentést, mert ez számukra azt bizonyítja, hogy az, amit ők csináltak 2010 előtt, nem volt megfelelő.

A fideszes politikus szerint ennek a folyamatnak a fenntartása alapvetően szükséges, és ezért mindenki tehet. A választók a legtöbbet azzal tehetik érte, ha áprilisban megerősítik a jelenlegi kormányzati irányzatot. Erre az erőre óriási szükségünk van, erő nélkül ez a folyamat nem végrehajtható – szögezte le Szájer József.
A néppárti képviselő emlékeztetett arra, hogy 2013-ben egyebek mellett 20 százalékkal csökkent a gáz, a villany és a távfűtés ára, 10 százalékkal kevesebbet kell fizetni a vízért, a szemétszállításért, a kéményseprésért és a szennyvíz-szippantásért, valamint a palackos gázért és a csatornadíjért. Hozzátette, hogy ez az év a rezsicsökkentés éve lesz: áprilisban a gáz ára 6,5 százalékkal, szeptemberben az áramé 5,7 százalékkal, októberben a távhőé 3,3 százalékkal csökken. Az előző rezsicsökkentés eredményeként egyébként 240 milliárd forint maradt a polgárok zsebében, ez annak az egyhavi fizetésnek vagy nyugdíjnak felel meg, amelyet a korábbi szocialista kormányok elvettek az emberektől – közölte.

Szájer József szólt arról is, hogy a rezsiharc három fronton zajlik: a külföldi tulajdonban lévő közműcégekkel, Brüsszellel és a magyar baloldallal. Ez utóbbiról azt mondta: egyértelmű, hogy a baloldal nem a magyar emberek érdekeit képviseli, "nem szabad nekik még egy esélyt adnunk".

Az április 6-i választásról szólva kitért arra, a polgárok arról is döntenek, hogy a közműszolgáltatások nonprofit vállalkozások legyenek, "ne kelljen kifizetnünk ezen cégek profitját". Úgy fogalmazott: ezt a törvényt egyébként a választás után fogadjuk el, ezért is kérjük a polgárok támogatását.

(MTI-fidesz.hu)