Európai Unió

Az energiaárak csökkentésére van szükség Európa versenyképességének megőrzéséhez

Az energiaárak csökkentésére van szükség Európa versenyképességének megőrzéséhez

2014. 07. 16.

Szájer József beszédében egy esetleges jövőbeli támogatás alapfeltételeiként a versenyképesség növelését és a munkahelyteremtést jelölte meg. A néppárti politikus szerint emellett figyelemmel kell lenni, hogy a kisvállalkozások számára is előnyös legyen a szerződés.
 
„Ahhoz, hogy az európai vállalkozások képesek legyenek állni a versenyt amerikai társaikkal, csökkenteni kell Európában az energiaárakat. Képtelenség, hogy a jelenlegi energiaárak mellett ez sikeres legyen. Ha a piac erre egyedül nem képes, akkor a magyarországi rezsicsökkentéshez hasonlóan a szabályozó hatóságoknak, az államnak és az Uniónak is be kell lépnie. Ezt tettük a roamingdíjak esetében is!” – jelentette ki Szájer József. 
 
Szájer József leszögezte, hogy az egyezmény megkötése nem teheti kockára az emberi egészséget, a környezetet, a fogyasztók érdekeit. A néppárti frakció alelnöke szerint elengedhetetlen, hogy a tárgyalások alakulásáról a tagországok, az Európai Parlament, a nemzeti parlamentek, a gazdálkodók és a civil társadalom megfelelően tájékoztatva legyenek. „Ne csak transzatlanti, hanem transzparens is legyen a folyamat az elejétől a végéig!” – zárta felszólalását Szájer József.

Szájer József sajtóközleménye, Strasbourg, 2014. július 15.