Magyarország

Bakancsot raktak Draskovics asztalára a Parlamentben

2009. 05. 04.

Ezt megelőzően az ellenzéki politikus napirend előtti felszólalásába már beleszőtte azt a kérdést, hogy kíváncsi arra, az államtitkár hajlandó-e eljuttatni a díjat a tárca vezetőjének. Napirend előtti felszólalását követően aztán Balog Zoltán lement a parlamenti patkóba, s Draskovics Tibor üres bársonyszéke fölé, a miniszter asztalára tette a bakancsot. Juhász Gábor, a tárca államtitkára a jelenetet szótlanul figyelte, majd amikor válaszra emelkedett, megkérte a teremszolgákat, hogy vigyék ki a „díjat”.

Balog napirend előtti felszólalásában – még ezt a közjátékot megelőzően – felhívta a figyelmet a Szabadság Kör által készített tanulmányra, amely a magyarországi emberi jogok helyzetével foglalkozik. A jelentés – mint mondta – elemzi az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium gyakorlatát: azt, hogy hogyan korlátozzák a szólásszabadságot, a sztrájkjogot, a gyülekezési jogot, és azt is, milyen emberi jogi sérelmeket követnek el a hatóságok.

(MTI)