Európai Néppárt

Budapesten ülésezik az Európai Néppárt vezetősége

Budapesten ülésezik az Európai Néppárt vezetősége

2010. 02. 27.

A Lisszaboni Szerződés hatályba lépését és a második Barroso-bizottság hivatalba lépését követően, Európa végre a gazdasági kilábalásra, a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedés megindítására koncentrálhat. Európát ismét munkába kell állítani!

A képviselőcsoport számos prominens tagjai mellett több magas rangú európai és magyar politikus, valamint elismert szakértő vesz részt az eseményen. A felszólalók között találjuk: José Manuel Durão Barroso-t, az Európai Bizottság elnökét; Orbán Viktort, volt magyar miniszterelnököt, a Fidesz –Magyar Polgári Szövetség elnökét; Johannes Hahn-t, a regionális politikáért felelős európai biztost; Dacian Ciolos-t, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyekért felelős európai biztost; Aart de Geus-t, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkár-helyettesét; valamint Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét.

Az Európai Néppárt Képviselőcsoportja 265 tagjával az Európai Parlament legnagyobb frakcióját alkotja. A Büró körülbelül hatvan magas rangú néppárti európai parlamenti képviselőből áll, – a nemzeti delegációk vezetőiből, bizottsági elnökökből, a bizottsági koordinátorokból és másokból.

Az ülés sajtó nyilvános esemény, mely emellett a Képviselőcsoport honlapján folyamatosan figyelemmel kísérhető.

Az ülés programtervezete itt olvasható.