Alaptörvény

Egyszerre magyar, európai és XXI. századi

2011. 03. 31.

"Szeretném kifejezni köszönetemet mindazoknak, akik részt vettek az alkotmányozással kapcsolatos nemzeti konzultációban. Magyarország nagy sikere, hogy majdnem egymillió állampolgár küldte vissza az erre vonatkozó kérdőíveket" – fogalmazott Szájer József. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy nemzeti összefogásunk teszi lehetővé, hogy ez az új alaptörvény egyszerre legyen magyar, európai és XXI. századi. Köszönöm, hogy részt vettek ebben a nagy vállalkozásban, Magyarország megújításában – tette hozzá a Nemzeti Konzultációs Testület elnöke.

Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke arról beszélt, hogy jól működő demokrácia nem létezik konstruktív ellenzék nélkül, köztársaságunkban minden közhatalom forrása a nép.

A Nemzeti Konzultáció eredményét Orbán Viktor kormányfő ismertette hétfőn az Országgyűlésben. A Fidesz-KDNP a konzultáció eredménye alapján több módosító indítványt is benyújtott a frakciószövetség alaptörvény-javaslatához.

(fidesz.hu)

Videó: fidesz.hu/index.php