Európai Parlament

Én egy európai magyar fideszes demokrata vagyok…

Én egy európai magyar fideszes demokrata vagyok…

2012. 01. 18.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 Én egy európai magyar fideszes demokrata vagyok.

Egy diktatórikus, kommunista rendszerrel szemben fiatal jogászként kezdtem harcomat a szabadságért. Kivívtuk a szabadságot. Ennek is köszönhető, hogy Magyarország ma egy alkotmányos demokrácia. 

Magyarország ma demokratikus tagja az európai klubnak, magára kötelezőnek tekinti annak játékszabályait.

A magyar nép büszke nép.

A magyar emberek megdöbbenve hallják, mit beszélnek, írnak országunkról manapság külhonban.

A tudósításokban az otthon élő magyarok nem ismernek hazájukra! 

Tudjuk, önök is ezeket a tudósításokat olvassák. Mi magyar demokraták is tiltakoznánk, ha igaz volna, amit sok újságban olvashatnak.

De szerencsére, nem igaz. Ne higgyenek felületes, elfogult tájékoztatásnak.

A napokban megkérdezték az egyik neves francia lap újságírónőjét, hogy hogyan írta Magyarországot elmarasztaló tudósítását: azt mondta, hogy ő egyáltalán nem tájékozott a mai magyar helyzetről, másodkézből kapott anyagot és annak alapján kérték, hogy írjon cikket. Tele is volt valótlanságokkal.

A támadások Magyarország ellen azt jelzik, hogy a 2004-ben elkezdődött európai újraegyesítés még nem ért véget! Önök nem ismernek bennünket. Jöjjenek Magyarországra, ismerjék meg a közelmúltat. 2006-ot, amikor lovasrohammal és szemkilövő gumilövedékekkel támadt a szocialista kormány brutálisan békés ünneplőkre. Amikor heteken keresztül tízezrek követelték minden egyes nap a magyar parlament előtt az emberek szemébe hazudó szocialista kormány távozását.

De ismerjék meg azt az óriási erőfeszítést, amit ma Magyarország tesz, hogy végre egy demokratikus, egyben működőképes és takarékos huszonegyedik századi államot hozzon létre.

Az elmúlt másfél évben Magyarország új alkotmányos rendszert hozott létre. 300 új törvényt fogadtak el, 30 sarkalatos törvényt és Magyarország első demokratikus, kartális, új alkotmányát.

A teljes magyar állam, a közigazgatás, az önkormányzatok, az igazságszolgáltatás, a közoktatás, a teljes állami finanszírozás megújult. Kérdezem, vajon az elmúlt hetek tudósításaiból megtudták-e önök ezt, illetve azt, hogy Magyarország az első uniós állam, amely alkotmányába foglalta az eladósodás elleni tilalmat? Megtudták-e, hogy az elsők között Európában a magyar Alaptörvény magába foglalja a költségvetési, a környezeti és népesedési fenntarthatóság elvét. Húsz év óta elsőször teszi lehetővé a nemzeti kisebbségek kedvezményes parlamenti képviseletét, először védi a siketek jelnyelvét. Megtudták-e, hogy az Európai Emberi Jogi Charta szolgált az Alaptörvény mintájául.

Ha nem, akkor ideje, hogy utánanézzenek! Önök demokratáknak és európaiaknak vallják magukat!

Európa, az európai értékrend az én felfogásomban azt is jelenti, azt is kell jelentse, hogy nem ítélkezünk bizonyítatlan vádak alapján, hogy az ítélet nem előzi meg a tárgyalást. Audiatur et altera pars, hallgattassék meg a másik fél, ahogy a római jog vallja kétezer éve.

Tegyék ezt önök is, mielőtt egy egész országról mondanak ítéletet. Remélem tisztában vannak azzal micsoda óriási felelősséggel jár egy ország, egy nemzet megítélése.

 Jöjjenek, ismerjék meg az igazi Magyarországot! A szabadság nagyszerű országát!