Európai Unió

Erős nemzeti delegációra van szükség közös sikereink megvédéséhez

2014. 05. 10.

A 2010-es kormányváltás óta a Fidesz–KDNP célja Magyarország gazdaságának talpra állítása, az ország függetlenségének, önállóságának és cselekvőképességének visszaszerzése, megerősítése volt. Ezzel összhangban a kormány határozott lépéseket tett az államadósság csökkentése, a költségvetés rendbetétele, az ország versenyképességének javítása, a gazdasági növekedés beindítása érdekében, és szemléletváltást hajtott végre az adópolitika, a közteherviselés, a munka világának területén. Politikánk középpontjába a magyar polgárok és Magyarország érdekeit helyeztük, megalkuvás nélkül. Az elért eredményeket pedig mindannyian tapasztalhatjuk: ma Magyarország újra a saját lábán áll, pénzügyei rendezettek, a lakossági terhek csökkennek, a bérek és nyugdíjak értéke nő, bővül a gazdaság.
Magyarország megújítása, önállóságunk visszaszerzése azonban számos, korábban megváltoztathatatlannak tűnő gazdasági viszonyrendszer átalakításával járt, jelentős gazdasági érdeksérelmeket okozva többek között a külföldi bankoknak, biztosítóknak és számos multinacionális cégnek. Az érdeksérelmet szenvedett vállalatok pedig politikai ellenfeleinkkel szövetkezve – belföldi támogatottság hiányában – külföldön kezdték meg a kormánnyal szembeni, rendkívül intenzív támadásaikat. Az elmúlt európai parlamenti ciklus legfontosabb feladata e támadások kivédése és a magyar kormányzati és gazdaságpolitika megvédése volt. Legyen szó akár az Alaptörvényről, a különadókról, a bankadókról, a nyugdíjrendszerről, a közmunkaprogramról: a jogi érvekbe csomagolt, ideológiai mázzal leöntött és a demokrácia védelmére hamisan hivatkozó gazdasági és politikai támadások célja az Orbán-kormány megbélyegzése, elszigetelése, társadalmi támogatottságának felmorzsolása és gazdasági ellehetetlenítése volt. Az elmúlt évek tükrében és az országgyűlési választások fényében azonban ma már határozottan kijelenthető: ezek a törekvések kudarcot vallottak.
Az európai fronton és az Európai Parlamentben a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja is kivette a részét a nemzetközi támadások elhárításából és megvédte a magyar polgárok és Magyarország érdekeit. Európában pedig ezzel párhuzamosan folyamatosan terjednek és egyre inkább „ortodoxszá” válnak a korábban még hevesen támadott innovatív megoldásaink. Azt tartom az elmúlt ciklus legnagyobb sikerének, hogy nemcsak megvédtük a magyar megoldásokat, hanem a magyar modell Európában egyre több helyen talál követőkre.
A 2014-es országgyűlési választásokon a magyar polgárok megerősítették, hogy tovább kívánnak menni a megkezdett úton. A választási eredmény azonban nem csak ismételt, erős felhatalmazást jelent, hanem fontos üzenet Európának is. A magyar polgárok elsöprő többsége áll a kormány politikája mögött. Kevés kormány büszkélkedhet ma a válsággal sújtott Európában, hogy politikája nemcsak gazdaságilag sikeres, hanem annak társadalmi támogatottsága is kimagasló.
Az elmúlt évek küzdelmei azonban megtanítottak minket az elővigyázatosságra. Nem szabad naivnak lennünk: amíg Magyarországon vannak olyan politikai erők, amelyek a magyar polgárokkal szemben a külföldi multinacionális vállalatokat és bankokat részesítik előnyben, addig továbbra is erős nemzetközi nyomásra számíthatunk.
Az európai választások tétje az lesz, hogy a Fidesz–KDNP-kormány rendelkezik-e majd azzal az erős európai parlamenti delegációval, amely a következő években is ismételten sikerrel veheti védelmébe a magyar polgárok és Magyarország érdekeit._A brüsszeli és strasbourgi küzdelmekben számít, mekkora erővel rendelkezünk. Közös sikereink és a megkezdett munka folytatásának pedig nemcsak az áprilisi, hanem a májusi nagyarányú győzelem is elengedhetetlen feltétele.
Közszolgálat – 2014. május