Rendezvények

Felavatták a 148 millióból felújított 33 éves óvodát

2010. 09. 26.

Az elöregedő társadalmakban ugyanis egyetlen megoldást csak az jelenthet, hogy garantáljuk a fiatalokat támogató intézményrendszerek létrejöttét. Elmondta azt is, hogy az összefogásban van az erő, koordinációra és integrációra van szükség az oktatásban is. Bebes István, a város polgármestere az elmúlt évek sikeres pályázataira emlékezett vissza, melyeknek köszönhetően munkahelyeket teremtettek, megújult a csatornarendszer, s megszépül a belváros. A polgármester egy örömhírrel is szolgált, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a városban korszerűsödik a közlekedési rendszer, a Batthyány és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében körforgalom épül.

A sajtótájékoztató után az elöljárók az épület bejárata elé vonultak, hogy átvágják a szalagot. Nemrég ugyanis 142 millió forintból megújulhatott a 33 éves épület. A pénzből többek között hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, magastetőt építettek, s akadálymentesítették az óvodát. A polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az intézmény neve is kötelezi a várost és óvoda dolgozóit arra, hogy mindent megtegyenek az apróságokért. A hercegorvos felesége ugyanis egykor sokat tett a szegényekért és a gyermekekért. Az avatás után az óvodások adtak ünnepi műsort, majd szüreti mulatsággal kedveskedtek a jelenlévőknek.

Forrás.