Európai Néppárt

Fiatalok Európáért az Európai Néppárt zászlója alatt

2012. 11. 18.

Szájer József szerint határozottan ki kell állni az elveink és érdekeink mellett, világosan meghatározni helyünket a szélsőségekkel szemben, ez adja ugyanis az Európai Néppárt munkájának gerincét, amelyet a döntéshozatalért vállalt nagyfokú felelősségtudat és következetesség kísér. Előadásában kiemelte, hogy a Képviselőcsoport tagjainak munkáját a néppárti ideológiai háttérnek való megfelelés nap mint nap kihívások elé állítja.

A felelősség és a következetesség azok az érvek, amelyek nem engedik az Európai Néppártot gyűjtőpárttá válni és segítenek ellátni az Európai Parlament legfontosabb funkcióját, a szavazók érdekeinek közvetlen képviseletét, amiért a képviselők kitartóan szállnak harcba a döntéshozatal során. Az Európai Parlament az egyetlen fórum, ahol az eltérő érdekek valóban ütközhetnek és az érdekérvényesítés tartalmat kap. Szájer József hangsúlyozta, hogy komoly, az állampolgárok mindennapi életét alapjaiban meghatározó kérdésekben a Parlament a döntéskényszernek köszönhetően gyakran nem tudja teljességgel kihasználni jogait és betölteni szerepét.

Szájer József a nagyobb fokú szerepvállalásban, merészebb célkitűzésekben és Európa ideológiai és kulturális vezető szerepének felvállalásában jelölte meg az Európai Néppárt további munkájának irányvonalát.

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport alelnöke a koherencia erősítésében látja a közelgő 2014-es választásokra történő felkészülés sikerét. A kollektív európai öntudat erősítése szükséges Európa rekonstrukciójához, a kontinens elvi jelentőségének gyakorlati megerősítéséhez, ez az Európai Néppárt legfontosabb feladata.

Európa egy a végtelenségig bővülő Unió, ahol a magunk érdekeiért síkra kell szállnunk!