Hírek

Hisztérikus kirohanások Magyarország ellen – Orbán Viktor megvédte Magyarországot

Hisztérikus kirohanások Magyarország ellen – Orbán Viktor megvédte Magyarországot

2013. 07. 02.

A mai plenáris vitában a szocialista, liberális, kommunista és zöld képviselők pártpolitikai érdekekből ismételten hevesen támadták a magyar kormányt és annak intézkedéseit. Felszólalásaikból ismételten világosan kiderült: a tényekkel nincsenek tisztában, a magyarországi viszonyokat felületesen ismerik, a Tavares-jelentés elfogadását és Magyarország elítélését politikai és ideológiai indokok motiválják. Az európai baloldal saját programját akarja Magyarországra és annak szabadon választott Országgyűlésére ráerőltetni.
 
A vita során Orbán Viktor miniszterelnök kiállt Magyarországért és visszautasította az alaptalan vádakat.A néppárti és a fideszes európai parlamenti képviselők felszólalásaikban szintén rámutattak a tárgyi tévedésekre, a csúsztatásokra és az európai baloldal által alkalmazott kettős mércére.
 
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is köszönetét nyilvánítja mindazon józan néppárti és konzervatív európai parlamenti képviselőknek, akik a mai vitában kiálltak Magyarországért és a magyar polgárokért. Hozzászólásaikkal bizonyították: Európa nem egyenlő az európai baloldal hazug, elfogult és a magyar polgárok méltóságát súlyosan sértő pártdiktátumaival.
 
Háttér: A holnap szavazásra kerülő Tavares-jelentés számtalan súlyos tárgyi tévedést, csúsztatást, megalapozatlan következtetést és a magyar kormánnyal szemben támasztott jogalap nélküli követelést tartalmaz. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlament baloldali többsége, pártpolitikai okokból kvázi bíróságként diktátumokat támaszt a szabadon választott magyar Országgyűlés számára. A dokumentum holnapi plenáris ülésen való várható elfogadásának sem jogi, sem költségvetési, sem gazdasági következménye nincs Magyarország számára.
 
 Strasbourg, 2013. július 2.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye