Alaptörvény

Hűség, nemzetszeretet, közösségi összetartozás

2011. 04. 28.

Sopron Megyei Jogú Város április havi közgyűlésén Firtl Mátyás országgyűlési képviselő Magyarország alaptörvényének elfogadásának jelentőségéről beszélt. Az alaptörvény egy példányát átadta Sopron polgármesterének.

A magyar alaptörvényre maga az ország is büszke lehet, ezen belül Sopron és környéke különösen is, mert ebben a törvényben mindaz megtalálható, amire Sopron büszke: a hűség, a nemzetszeretet, a közösségi összetartozás – mondta Firtl Mátyás Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésén.

Ez az alkotmány valóban nemzetközi, európai alkotmány, mely visszaadja a nemzetnek az összetartozást, önbecsülést. Minden magyar polgárnak, pártnak lehetősége volt részt venni az alkotmány megalkotásában, s aki ebben nem vett részt, annak saját magával , saját lelkiismeretével kell majd elszámolnia, ha megkérdezik, miért nem tett eleget feladatának. Az alaptörvény a nemzet feltámadásának reményét is jelképezi, épp ezért jelentősége van annak, hogy húsvétkor került aláírásra.

Firtl Mátyás szólt arról, hogy a soproniak számára azért is külön jelentősége van az új alkotmánynak, mert annak kidolgozásában oroszlánrészt vállalt a soproni európai parlamenti képviselő, Sopron díszpolgára, dr. Szájer József.

Gondolatainak zárásaként Firtl Mátyás megköszönte a választóktól kapott felhatalmazást, lehetőséget, egyben felelősséget, hogy az alaptörvénynek az előkészületeiben részt vehetett. "Legyen béke, szabadság és egyetértés!" – ezzel a zárómondattal adta át Firtl Mátyás dr. Fodor Tamás polgármesternek az új alkotmány egy másolatát.

(firtl.sopron.hu)