Magyarország

„Jogtipró-díjra” jelölte a Szabadság Kör Draskovicsot

„Jogtipró-díjra” jelölte a Szabadság Kör Draskovicsot

2009. 02. 16.

Gulyás Gergely, a Szabadság Kör szóvivője hétfőn az MTI-nek azt mondta: a Jogtipró-díj nem csupán a demokrácia vagy az alapvető emberi és szabadságjogok semmibevételét jelenti, hanem egy életérzést, amit „egy következmények nélküli országban” élhetnek át az érintettek. Szilvásy Györgyöt a tavaly őszi lehallgatási, megfigyelési ügy miatt, Draskovics Tibort az In-Kal Securityval kötött kormányzati megrendelések miatt, a Budapest Airportot pedig a ferihegyi sztrájk alatt alkalmazott görög sztrájktörők alkalmazása miatt jelölték a díjra – mondta.

Gulyás elmondta: a három jelöltre a Szabadsagkor.blog.hu oldalon lehet szavazni péntekig. Szombaton tartják majd a díjátadót, amelyen a Jogtipró-díj „pozitív változatát”, a Szabadság-díjat is átadják olyan embereknek, akik sokat tettek a szabadságjogok érvényesülése és a tájékoztatás teljeskörűsége érdekében.

A Szabadság Kört 2007 októberében alapították politikusok és közéleti személyiségek, többek között Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke, Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő és Hegedűs Zsuzsa szociológus. A szervezet korábban javaslatot tett a rendőrségi törvény módosítására, valamint tiltakozott a Kossuth téri kordon ismételt felállítása ellen, legutóbb pedig beperelték az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, mert Draskovics Tibor tárcavezető nem válaszolt a kérdéseikre, így többek között arra sem, hogy az In-Kal Securityval milyen kapcsolatban áll a minisztérium és a rendőrség.

(MTI)