Rendezvények

Kiállítás nyílt Sárvárról az Európai Parlamentben

2012. 10. 10.

Kondora István, Sárvár polgármestere megnyitóbeszédében kijelentette: Sárvár egy ötcsillagos város. Az első csillag a város termálkincse, gyógyfürdője. A település második csillagát a térség természeti szépségei adják. Harmadik csillag a város kulturális és történelmi öröksége, többek között a Nádasdy-vár, illetve az itt nyomtatott Sylvester János által magyar nyelvre fordított Új Testamentum. A polgármester a város negyedik csillagaként emelte ki a város jelentős ipari kapacitását, tevékenységét: a településen számtalan külföldi cég is képviselteti magát. A polgármester a város ötödik csillagaként a sárvári polgárok mentalitását, szorgalmát emelte ki.

Kondora István beszédében elmondta: Sárvár európai bemutatkozásának aktualitását az adja, hogy a nyugat-magyarországi fürdővárost a közelmúltban nyilvánították gyógyhellyé. A gyógyvizeiről ismert Magyarországon 1984 óta ez volt az első alkalom, hogy egy település elnyerje ezt a magas szakmai mércékhez kötött elismerést. Ezzel tizennégyre bővült azon gyógyhelyek száma Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyógyturisztikai szolgáltatásokat kaphatnak az odalátogatók.

Szájer József a néppárti frakció alelnöke beszédében köszönetet mondott Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a figyelmébe ajánlotta a várost, és ezáltal a brüsszeli kiállítás is megvalósulhatott. Szájer József megnyitóbeszédében kiemelte: Sárvár egy igazi európai város. A városban, vagy éppen a termálfürdőben számtalan európai nyelvet hallani, számtalan nemzetiségű ember megfordul itt. A város egy igazi találkozási pont, Európa kicsiben. A fideszes EP-képviselő beszédében a város természeti és termálkincsei mellett kitért még a város kulturális és történelmi örökségére valamint méltatta a helyiek vendégszeretetét.