Sopron

Látogatócsoport Brüsszelben – 2014. július

2014. 07. 16.

Pár napos kirándulásunk során 5 városba jutottunk el, és megcsodáltuk a főbb látványosságaikat. Brüsszelben ellátogattunk az Atomuimhoz, a Szt. Mihály Katedrálishoz, a Szt. Hubertus Galériákhoz, sétáltunk az Ízek utcáján, a város Fő terén, megnéztük a „pisilős” kislány és kisfiú szobrát. Az Európai Parlament egyik központja Brüsszel, ezért találkozhattunk itt Dr. Szájer József képviselő úrral, aki egy érdekes előadást tartott nekünk a mostani, Európában uralkodó politikai és gazdasági helyzetről, a parlament működéséről. Ezt követően a Parlamentáriumba néztünk körbe. Itt interaktív, multimédiás anyagok segítségével megismerhettük az európai integráció történetét, és azt, hogy ez milyen változásokat hoz a mindennapi életünkben. A kiállítás az EU 24 hivatalos nyelvén megtekinthető, és ingyenes a belépés. A parlament után megtekintettük Antwerpen belvárosát, a Schelde-partot, a kikötőt. Gent mindenki tetszését elnyerte: megcsodálhattuk a Szt. Bravo Székesegyházat, a Szt. Nikol Templomot, a városházát, a várat. Sokan a legcsodálatosabbnak Brugge-t ítélték, ahol meglátogattuk a Miasszonyunk Templomát, a Begina udvart, sétáltunk a csatornák mentén, egészen a városházáig. Haza fele jövet megálltunk a németországi Köln városába, ahol megnéztük a robosztus Szent Péter és Mária Dómot, ami 157 méteres magasságával a világ harmadik legmagasabb temploma.

Köszönjük Dr. Szájer József képviselő úrnak ezt a felejthetetlen élményt és a lehetőséget, hogy eljuthattunk ezekre a csodálatos helyekre.

Péli Nikoletta