Látogatócsoport Szájer József képviselőnél

2013. 11. 19.

A csoport résztvevői számára elsőként Láng Péter, az Európai Parlament Látogatói és Szeminárium Osztályának magyar vezetője tartott interaktív bevezető előadást, melyben az Európai Parlament működéséről, feladatairól és jelentőségéről beszélt.

A résztvevőknek ezután Szájer József képviselő úr tartott előadást az Európai Parlamentben zajló munkáról, annak belső érdekességeiről, valamint képviselői feladatairól. A jövő évi választások kapcsán kitért az Európai Parlamenti választások fontosságára, sajátosságaira, illetve azok tagállami hatásaira is. A képviselő úr kimerítően válaszolt a felmerülő kérdésekre is, mint például az állampolgári erő uniós szintű érvényesülése, vagy a magyarországi rezsicsökkentéssel kapcsolatos uniós lépések, és az ezzel kapcsolatos állampolgári részvétel (pl. aláírásgyűjtések).

A program egy közös vacsorával zárult Brüsszel főterén, ahol alkalom nyílt kötetlenebb beszélgetésekre is.

Fotók: Bágya Rita