Hírek

Levél Orbán Viktor Elnök Úrnak

Levél Orbán Viktor Elnök Úrnak

2012. 01. 01.

Orbán Viktor Úr
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Bejelentem, hogy mai napi hatállyal a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségben betöltött valamennyi pártfunkciómról – köztük az Európai Parlamenti Fideszes Képviselőcsoport elnöki tisztségéről – lemondok.


Indokaim a következők:
Feleségemet, dr. Handó Tünde, bírót, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét az Országgyűlés 2011. január 1-jei hatállyal az Országos Bírói Hivatal elnökének választotta. Egész eddigi munkám során – úgy is mint a mai napon hatályba lépő új Alaptörvény szövegező bizottságának elnöke – a demokrácia és a jogállamiság alapvető elvének tekintettem a bírói függetlenség és az államhatalmi ágak elválasztásának elvét. Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne. Döntésemmel feleségem munkáját, az igazságszolgáltatás minden magyar polgár érdekét szolgáló megújítását is segíteni kívánom.


Az Ön által vezetett polgári kormány és a Fidesz politikájával továbbra is egyetértek, és minden tőlem telhető módon támogatom Magyarország megújítására irányuló törekvéseit.

Budapest, 2012. január 1.


Tisztelettel:

Szájer József
Magyarország európai parlamenti képviselője