Európai Unió

Magyarország jövőjéről a magyaroknak kell dönteni

2017. 04. 05.

Ahogy annak idején a médiatörvény és az alkotmány ügyében, egy ma délutáni strasbourgi sajtótájékoztatón ismét politikai támadást intéztek Magyarország ellen. Alig kezdődött el a nemzeti konzultáció, egyes brüsszeli politikusok máris alaptalanul elítélték a magyar kormányt.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja visszautasítja, hogy politikusok Brüsszelből és Strasbourgból akarják megmondani, mit tegyenek a magyar emberek. Mi a magunk útját járjuk; ne mások döntsenek helyettünk az energiaárakról, az adókról, a felsőoktatás szabályozásáról, a munkahelyteremtés támogatásáról, vagy éppen arról, hogy kikkel éljünk együtt saját hazánkban.

A magyar kormánynak épp a maihoz hasonló brüsszeli és strasbourgi politikai támadások miatt van szüksége arra, hogy minél több magyar elmondhassa a véleményét a fenti kérdésekben. Ennek egyik eszköze a héten elindított nemzeti konzultáció. A kormány csak akkor tudja sikeresen képviselni a magyar érdekeket Brüsszelben, ha maga mögött érzi az állampolgárok támogatását.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye, Strasbourg, 2017. április 5.