Szájer József erről vasárnap Kőszegen, a pártszövetség EP-választási fórumán beszélt. Közölte: csak kellő erőt felmutatva, az emberek támogatását maga mögött tudva lehet majd megvédeni a rezsicsökkentést, a különadók politikáját, a munkaalapú társadalom érdekében tett kormányzati lépéseket.

Ez a legfontosabb eredmény

Szavai szerint az elmúlt években nagyon gyakran az igazi politikai front nem itt, Magyarországon, hanem Brüsszelben és Strasbourgban húzódott. Szájer József hangsúlyozta: a legfontosabb eredmény a gazdaság talpra állítása volt, még akkor is, ha a magyar vállalatok megerősítése és helyzetbe hozása érdekében még rengeteg a tennivaló.

Egész Európában Magyarország volt az egyetlen ország, amely külső segítség nélkül oldotta meg azt a feladatot, hogy kijusson a válságból – hangoztatta a kormánypárti politikus.

„Saját erőnkből, a magyar emberek két keze munkájának eredményeképpen tudtuk elérni azt, hogy ma Magyarország az unió egyik legjobban fejlődő gazdaságú országa” – jelentette ki.

Szájer: Ezek a legfontosabb törekvések

Hozzátette: az emberek még egyáltalán nem érzik úgy, hogy eljött volna a Kánaán, de a válság legsúlyosabb időszakán sikerült túljutni, pedig emlékezetes, hogy a krízis Magyarországon hamarabb kezdődött, ami szavai szerint a szocialisták „hanyag és felelőtlen országlásának" a következménye volt.

Szájer József elmondta: a magyar kormány legfontosabb törekvése az volt, hogy a közteherviselés jegyében szétterítse a válság terheit, ezért vezették be a multinacionális cégeket és a bankokat érintő különadókat, ezeket a lépéseket azonban a kormány nem tudta volna megtenni, ha nem lett volna meg a kétharmad, ha nem érzi maga mögött a polgárok támogatását.

Ezért támadt Brüsszel

A politikus a kőszegi vár lovagtermében 250 ember előtt elmondott választási beszédében szólt a létrehozott 300 ezer új munkahelyről, a bevezetett rezsicsökkentésről, a családtámogatási rendszer fejlesztéséről, valamint a keresztény értékeket vállaló alaptörvényről. Véleménye szerint annak, hogy többi között ezeket is támadás érte az Európai Parlamentben, ideológiai, de legfőképpen gazdasági okai voltak, de hozzájárult a magyar baloldalnak nem a magyar emberek érdekeit előtérbe helyező politizálása is.

Emlékeztetett: az alaptörvényt, a médiatörvényt is közvetlenül az után érték támadások Brüsszelből, hogy a magyar kormány a multinacionális cégek vagy a bankok érdekeit sértő lépést tett vagy éppen egy-egy nagy cég nem nyert el valamely megbízást. Szájer József utalt arra: a kifogásolt magyar törvényekről később rendre kiderült, hogy azok nem sértenek uniós jogot, amin pedig javítani kellett, abban egyezség született, és kijavították.

Az összefogás a fő

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, a térség országgyűlési képviselője szintén az összefogásra buzdította a hallgatóságot, szavai szerint ennek a Kőszegen és környékén élők már sokszor bizonyítékát adták.

Nehéz napokon vagyunk túl, de összefogva ismét sikerült megvédeni Kőszeget és a környező településeket – utalt az utóbbi napokban a térségben kialakult árvízi helyzetre.

Forrás: MNO