Magyarország

Megkezdték a Draskovics és Bencze elleni per tárgyalását

2009. 02. 26.

A polgári per első tárgyalását csütörtökön tartották a Fővárosi Bíróságon. Mint elhangzott, a felperes, a Szabadság Kör két alkalommal próbálta megtudni, hogy – a többi között – a kordonállítások mekkora költséggel jártak, és milyen magántársaságokkal működött együtt állami rendezvények biztosításakor a rendőrség. A szervezet arra is kíváncsi, hogy az In-Kal Security részt vett-e a nemzeti ünnepek alkalmával a rendezvények biztosításában, ha igen, milyen jogviszony keretében, és mennyi pénzt kapott ezért.

A felperes jogi képviselője elmondta: a perindítás után Draskovics Tibor néhány kérdésükre választ adott. Az alperesek jogi képviselője a kereset elutasítását kérte. A tárgyalás március 26-án folytatódik, akkor ítélet várható.

A Szabadság Kört 2007 októberében alapították politikusok és közéleti személyiségek, többek között Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke, Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő és Hegedűs Zsuzsanna szociológus. A szervezet „Jogtipró-díját” idén februárban Draskovics Tibornak ítélte oda.

(MTI)