Alaptörvény

Nemzeti konzultáció indul az új és végleges alkotmányról

2011. 02. 03.

A nemzeti konzultáción mindenki lehetőséget kap arra, hogy elmondja véleményét Magyarország új és végleges alkotmányáról – mondta a miniszterelnök szóvivője. Hozzátette: Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő már több alkotmányozást élt végig, így sok tapasztalatot szerzett e téren.

Szijjártó elmondta: Szájer József részletesen pénteken fog beszámolni egy sajtótájékoztató keretében arról, hogy elképzelése szerint hogyan fog zajlani a konzultáció. Azonban kérdésre válaszolva a politikus hangsúlyozta: az országos egyeztetés az alkotmányról olyan módon fog történni, ami lehetővé teszi az emberek minél szélesebb körének bekapcsolódását a folyamatba.

Magyarország megújul

Orbán Viktor hagyományos országértékelő beszédével kapcsolatban a szóvivő kiemelte: 2011 a megújulás éve lesz hazánkban, ezért még fontosabb, hogy Magyarország hangja kifejezésre jusson. Ennek érdekében várják, hogy az emberek tegyék fel kérdéseiket, és nyilvánítsák ki véleményüket, gondolataikat. Ezt a miniszterelnök Facebook-oldalán, illetve az [email protected] és a [email protected] címekre eljuttatott leveleikben tehetik meg. Az évértékelő hétfőn lesz, a miniszterelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének felkérésére mond beszédet.

Biztonságban vannak a nyugdíjak

Szijjártó arra a kérdésre válaszolva, hogy elképzelhető-e, hogy a nyugdíjak csökkeni fognak, kifejtette: a nyugdíjkassza egyensúlya és átláthatósága garantálja, hogy ne részesüljenek kevesebb öregkori ellátásban az emberek.

(Forrás: fidesz.hu)