Rendezvények

Soproni Szociális Segítők látogatása Brüsszelben

2010. 09. 18.

Az alábbiakban Dr. Sütő Teréz köszönőlevelét olvashatják:

Soproni Szociális Segítők látogatása Brüsszelben, az Európai Parlamentben

2009-ben, mint az Idősek Európai Háza Alapítvány Elnöke megkerestem Dr. Szájer József európai-parlamenti képviselő urat és kértem, hogy támogassa a soproni szociális és gyermekvédelmi szakembereknek, valamint önkéntes segítőknek az Európa-parlamenti látogatását.

A soproni szociális és gyermekvédelmi szakemberek még nem jártak Brüsszelben, nem ismerik csak tananyagból az Unió működési rendjét, melyben sokat jelenthet egy személyes tapasztalatcsere. A kérés aktualitását fokozta, hogy 2010-et „A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évének minősítette.” az Európai Unió.

Szájer úr 2010. szeptember 14-18 között lehetővé tette, hogy egy 49 fős csoport ellátogasson az Állandó Képviseletre és az Európai Parlamentbe. Kérdéseinket előre megküldtük Brüsszelbe.

Dr. Szájer József, Dr. Őry Csaba és Járóka Lívia európai parlamenti képviselők fogadták a csoportot és bemutatták szakterületüket leginkább érintő parlamenti munkát, kérdéseinkre is válaszoltak.

A résztvevők azok a szociális és gyermekvédelmi szakemberek és önkéntes segítők voltak, akiknek köszönhető, hogy ez évben már a 19. Idősek Ki-Mit-Tud-ját és a 16. Soproni Szociálpolitikai Konferenciát tudja Sopronban megszervezni az Idősek Európai Háza Alapítvány.

A soproni szociális segítők nevében hálásan megköszönöm a kitűnően megszervezett Brüsszeli tanulmányutat, a parlamenti látogatást, a közvetlen hangú és informatív képviselői előadásokat és az úthoz kapcsolódóan biztosított számtalan kulturális látnivalót is nyújtó programot.

Más dolog olvasni, hallani és teljesen más személyesen megtapasztalni az Európai Unió működését.

A csoport tagjainak látókörét nemcsak szélesítette, de jelentősen át is alakította és pozitívan befolyásolta Szájer úr és képviselő társai által nyújtott, hiteles információ.

Sopron, 2010. szeptember 21.

Dr. Sütő Teréz
Idősek Európai Háza alapítvány elnöke

Az eseményről készült fotókat ide kattintva tekinthetik meg.