Szabad Magyarország, szabad Európa

2014. 05. 12.

A kötet válogatás, de a lehető legnagyobb teljességre törekszik. Igyekeztem összegyűjteni benne minden olyan dokumentumot, amely az elmúlt tizenöt évben végzett munkáim közül szerintem fontos, jellemző vagy releváns volt. Így a könyvben egyszerre vannak jelen tanulmányok, magyar és európai parlamenti felszólalások, interjúk, blogbejegyzések, beszédek, előadások és sajtóközlemények. De megtalálta a helyét a kötetben néhány jogtudományos szakmai cikk és több visszaemlékezés is. A célom az volt, hogy ez a gyűjtemény átfogó képet nyújtson politikai tevékenységemről és azokról a témákról, amelyekkel foglalkoztam az elmúlt időszakban. Az 1998-ban megjelent Jogállam, szabadság, rendszerváltoztatás című könyvemhez hasonlóan az volt a célom, hogy rendezett formában betekintést nyújtsak az olvasónak egy magyar európai parlamenti politikus munkásságába.

A könyv 1998-től egészen 2013-ig foglalja össze politikai munkásságom kiemelt dokumentumait, írásait, beszédeit, interjúit. Az 1998 és 2002 közötti időszakban a Fidesz frakcióvezetőjeként, 2002-2003 között az Európai Konvent tagjaként, 2004-től európai parlamenti képviselőként végzett munkám dokumentumai mellett kiemelt helyet kaptak a kötetben a magyar Alaptörvény elkészítésének idején készült írásaim és dokumentumok.

A könyvről részletesen tájékozódhat a kötet
honlapján.
A kötet elektronikus formátumban megvásárolható az e-Könyv Magyarország honlapján. A vásárlással a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja.