Európai Unió

Szájer: A migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani

2019. 05. 05.

A migrációs válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges, ezért óriási a jelentősége a májusi európai parlamenti (EP) választásoknak – hangsúlyozta Szájer József fideszes EP-képviselő csütörtökön Siklóson.

Siklós közelében 2015 őszén több mint 35 ezer migráns lépte át a horvát magyar határt. A térség kormánypárti képviselője, Nagy Csaba a Fidesz országjárásán arra emlékeztetett, az itt élők a saját bőrükön tapasztalták, mit jelent a bevándorlás.

“Volt olyan hónap, ahol a választókerület szempontjából hat városnak a teljes lakosságát, Sellyét, Harkányét, itt Siklósét, Szentlőrincét, Szigetvárét, Sásdét egy hónap alatt a csecsemőtől az aggastyánig le lehetett volna cserélni azokra a migránsokra, akik bejöttek Baranya megyébe. Úgyhogy azt gondolom, hogy ezek a számok is bizonyítják azt, hogy nagyon nagy tétje van a májusi választásoknak.” 

Szájer József, aki 15 éve Európa parlamenti képviselő, a fórumon arról beszélt, a Fidesz akkor is felvállalta a vitákat Brüsszellel, amikor hazaküldték az IMF-t, amikor bevezették a rezsicsökkentést, megadóztatták a bankokat, a multikat és kiálltak a családokért

“Az Európa Parlamenti választásoknak az idei évben óriási a jelentősége, hiszen egy olyan politikai garnitúrát kell kicserélni az európai vezetésben – az Európai Parlamenti választás csak az első lépése, hiszen utána következik az Európa Bizottság, majd pedig az Európai Tanácsnak a lecserélése is – amely képes, és hajlandó megvédeni Európa polgárait.”

Az Európa parlamenti képviselő azt is mondta, most dől el az, hogy a kontinens megőrzi vagy elveszti önállóságát.

“A meccs nagyon, jelen pillanatban döntetlenre áll. Tehát nagyon meg kell erősíteni önmagunkat, és hát Magyarországon, miután az ellenzék lényegében teljes mértékben bevándorlás párti, ezért az egyetlen módja Magyarországnak, hogy erősítse a bevándorlás ellenes erőket Európai Unió szintjén, ha minél több Fideszes és KDNP-s Európai parlamenti képviselőt juttat be. Egyébként a hagyományok szerint, hiszen mi mindig nagyon jelentős mértékben vettünk részt ebben a munkában. “

Szájer József a fórumot azzal zárta, fontos hogy mindenki elmenjen szavazni mert május 26-án jövőt választ maguknak az ország.

MTI/HírTV