Európai Parlament

Szájer: barátibb lesz az EP hangneme Magyarországgal

2017. 01. 18.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának tagja szerint olyan megállapodást kötött a néppárti és a liberális frakció, amely nem érinti a Fidesz harcát a magyar nemzeti érdekekért. A szocialisták EP-képviselője, Ujhelyi István szerint a keddi történések alapján “illiberális-liberális” politikai “biznisz” történt az EP-ben.

A keddi nap igazi szenzációja Szájer József fideszes EP-képviselő szerint az, hogy egy balra húzódó Európai Parlamentnek jobboldali elnöke lett. A Fidesz EP-képviselőcsoportjának tagja, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának alelnöke szerint a liberálisokkal való együttműködés az a Néppárt együttműködése.

Egy új, barátibb hangot hallató elnököt választottunk a régi helyett, aki eddig Magyarországot nyíltan támadta – fogalmazott Szájer József, aki szerint a széleskörű koalíció jelzi Tajani érdemeit is. Szájer szerint téved, aki szerint a Fidesz paktált le Verhofstadttal, ugyanis a Néppárt állapodott meg a liberálisok frakcióvezetőjével, és ahogy fogalmazott, nincsen minden kérdésben azonos állásponton a Néppárt és a Fidesz, például a bevándorlás tekintetében.

Több Európa, nemzetek Európája

Pozíciónk minden tekintetben változatlan, akárcsak a parlamenti erőviszonyok, a Fidesz továbbra is a nemzetek Európájában hisz – válaszolta Szájer József arra a műsorvezetői kérdésre, hogy a néppárti-liberális megállapodásban rögzített „Több Európa” mit fog jelenteni a hétköznapokban.

Folytatja a Fidesz a küzdelmet azokban a kérdésekben, amelyekben eltér az álláspontja a néppárti frakciótól, akár úgy is, hogy szövetségre lép más frakciók képviselőivel, akiknek az álláspontja a magyar kormánypárt álláspontjával azonos – cáfolta Szájer azokat a feltételezéseket, miszerint más lesz a Fidesz uniós politikája a megállapodás végett. Ezután is tovább küzdenek a magyar érdekekért, és ehhez szövetségeseket keresnek abban a harcban a Fidesz EP-képviselői, amelyben a koalíciós megállapodás értelmében javultak a pozícióik – zárta mondanivalóját a fideszes EP-képviselő.

Forrás: Híradó.hu