Fidesz

Szájer József: „Nézzük meg, hogy mi a legnagyobb probléma a kötelező elosztási kvótával!”

2019. 09. 25.

Hír TV

2019. szeptember 22., vasárnap 22:00

Bayer Zsolt mai vendége Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, akivel elsősorban a kötelező kvóta bevezetéséről beszélgettek.

A műsor első felében a tőle jól megszokott módon Bayer Zsolt műsorvezető a közéleti és a politikai élet egymáshoz kapcsolódó kérdéseinek problémáit tárta a nézők elé. Egy a Momentummal kapcsolatos videofelvétel után pedig a mai vendégével Szájer Józseffel, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével beszélgetett a kötelező betelepítési kvótáról és az ezzel kapcsolatos problémákról, az olaszországi események kapcsán.

„Nézzük meg, hogy mi a legnagyobb probléma a kötelező elosztási kvótával! Ezt mi gyakorlatilag attól a pillanattól, hogy először valakinek a fejében megfogant és ez ügyben nyilatkozott, elmondtuk. Azóta folyamatosan erre hívjuk fel a figyelmet. Azt hiszem, hogy az, ami az elmúlt pár hétben történt, annál látványosabban semmi sem bizonyítja, hogy mennyire igazunk volt. Ez pedig az, hogy a kötelező elosztási kvóta azt az üzenetet küldi a világ sok millió, sok száz milliós nagyságrendű emberének, – aki Európa fele szeretne tartani egy jobb élet reményében – hogy szabadon lehet jönni, mert még egy mechanizmust is kialakítanak arra, hogy hogyan fognak ott bennünket szétosztani. El kell jutnunk oda és onnantól fogva minden rendben van.”

– foglalja össze a beszélgetés elején az alapvető problémát Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A teljes adás elérhető itt: