Európai Unió

Szájer József: Nyugat-Európa az önfeladás állapotában van

2017. 11. 03.

Brüsszelben megkezdődött a Soros-terv végrehajtása a Fidesz szerint azzal, hogy a migránspárti Soros-szervezeteket is bevonnák a betelepítésekbe. Szájer József EP-képviselő arról beszélt: a spekuláns elleni fellépést nehezíti, hogy Nyugat-Európa az önfeladás állapotába jutott. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász úgy véli: Soros Györgyöt a bosszúvágy is fűti, mivel korábbi szellemi holdudvarát Magyarországon és Lengyelországban „politikai szemétdombra” küldték.

– Azzal, hogy Brüsszel a migránspárti Soros-szervezeteket is be kívánja vonni a betelepítésbe, nyilvánvalóvá teszi, hogy célja nem az Európai Unió védelme, hanem a migránsok betelepítése – mondta Puskás Imre tegnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője kifejtette: az Európai Parlament állampolgári és igazságügyi szakbizottsága olyan javaslatcsomagot fogadott el, amelynek egyik legveszélyesebb eleme éppen ezeknek a „migránspárti Soros-szervezeteknek” a bevonása. Szerinte akár az is megtörténhet, hogy egy migránspárti szervezet bejelentkezik Brüsszelbe, és vállalja migránsok behozatalát valamelyik tagállamba, valamint a betelepítettek életének „szponzorálását”. – Ezek a szervezetek a szponzoráláshoz is rendelkezni fognak a szükséges forrásokkal, hiszen Soros György a magánvagyonából 4716 milliárd forintnak megfelelő dollárt utalt át az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány számlájára – tette hozzá. A Fidesz szóvivője kijelentette: Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a tervet megakadályozza, és ebben jelentős szerepe van a nemzeti konzultációnak.

– Nyugat-Európa az önfeladás állapotában van, de Magyarországot nem kényszeríthetik erre. Ha meg akarjuk védeni Magyarországot, határozottan a sarkunkra kell állnunk – jelentette ki Szájer József a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórumon Egerben. A fideszes európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: az uniós politikusok többségének volna lehetősége, hogy fellépjen saját hazája és Európa biztonsága érdekében, de hiányzik az akaratuk ehhez. – Ezek a politikusok, ellentétben a magyar kormánnyal, saját üzleti érdekeik miatt nem a választóikat, hanem a nyitott, kevert népességű európai társadalom létrehozásában érdekelt Soros György tervét képviselik – fogalmazott.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy nyilatkozott: Soros kis túlzással világuralomra tör. A milliárdos hálózata nem csak demokratikus eszközökkel gyakorol nyomást; arról már 2003-ban voltak brit titkosszolgálati információk, hogy szervezetei élére politikusokat, volt titkosszolgákat állított. – Ez nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet egyes államokban; most ez a helyzet Magyarországon és Lengyelországban is – tette hozzá. Megjegyezte: Sorost a bosszúvágy is fűti, a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel meg akarja dönteni azt a rendszert, amely korábbi szellemi holdudvarát a „politikai szemétdombra” küldte.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint minden eddiginél nagyobb veszélyt jelentenek Európa belbiztonságára a korábban innen kiutazott és most visszatérő emberek, akik az Iszlám Állam oldalán harcoltak Szíriában. Bakondi György az M1 aktuális csatornán szombat este arról is beszélt: a szerb határszakasz folyamatosan nyomás alatt van, és növekedett a görög szigetekre érkező menekültek száma is. A magyar határokon megjelentek a bűnöző menekültek is, legutóbb egy pakisztániról derült ki, hogy hetven embert ölhetett meg bérgyilkosként. Bakondi szerint ez nemcsak a terrorizmus, hanem a köztörvényes bűnözés szempontjából is veszélyt jelent.

Baranyai Gábor – 2017. október 30.  Forrás: Magyar Idők