Fidesz

Szájer: Nem szeretnénk bevándorlóországgá válni

2018. 04. 03.

Mi, magyar emberek nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóország lenne, nem szeretnénk, ha a biztonságunk romlana – jelentette ki Szájer József Keszthelyen.

A Fidesz európai parlamenti képviselője lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról: azt szeretnék, ha azokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elért, és amelyek további teendőket is kívánnak, megőriznék.

Magyarországon a két hét múlva sorra kerülő választásnak az a legnagyobb tétje, hogy “bevándorlóországgá válunk-e, vagy sikerül megőrizni a mostani életmódunkat” – fogalmazott a politikus.

Ez a választás többről szól

“Mindannyiunknak tisztában kell lenni azzal, hogy ez a választás többről szól, mint pusztán négy év politikájáról”. Mindenkinek tudatában kell lennie annak: ha olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik  a bevándorlást támogatja, “utána azt már nem lehet visszacsinálni” – mondta.

Az elmúlt hetek kampányaiból Szájer József azt a következtetést vonta le, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül nincs más olyan erő, amelyik “akarná, képes lenne és alkalmas lenne arra”, hogy elérje azt a célt, az ország ne váljon bevándorlóországgá. A magyar emberek nem akarják veszélyeztetni saját biztonságukat – emelte ki a politikus.

Magyarország a világon a 15. legbiztonságosabb állam

Emlékeztetett arra: Pintér Sándor belügyminiszter nemrég ismertette, hogy Magyarország a világon a 15. legbiztonságosabb állam. Nem szeretnénk, ha olyan jelenetek játszódnának le, mint pénteken Franciaországban vagy két éve Brüsszelben, a biztonságot pedig leginkább azzal lehet megőrizni, “ha a bevándorlást nem tartjuk kívánatosnak” – fogalmazott.

Európa határait meg kell védeni – mondta a Fidesz EP-képviselője, rámutatva arra, hogy a magyar kormány nemcsak beszélt erről, de cselekedett is, amikor a déli határokon megépítette a kerítést. Azok a nyugati politikusok, akik arról beszélnek, hogy ezzel nem lehetséges megvédeni Európát, “azok súlyosan tévednek” – fűzte hozzá.

Hosszú évtizedekre dőlhet el az ország sorsa

Ha Magyarország “nem olyan kormányt választ, amelyik képes és akar ellenállni” ennek az óriási bevándorlási nyomásnak, akkor hosszú évtizedekre dőlhet el az ország sorsa – hangsúlyozta a fideszes politikus. Szájer József arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon sikerült a szinte teljes foglalkoztatottság szintjére eljutni, az EU-n belül a 4. legjobb a munkanélküliségi adatunk.

Ha tartható a mostani, Európában is kiemelkedő négy százalékos gazdasági növekedés, akkor 2022-ig el tudjuk érni a teljes foglalkoztatottságot, vagyis “minden magyar ember, aki dolgozni szeretne, az dolgozhat” – mondta.

Támadások kereszttüzében kell végrehajtani a kormány elképzeléseit

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy komoly támadások kereszttüzében kell végrehajtani a kormány elképzeléseit. Idézte az Európai Bizottság (EB) két hete nyilvánosságra hozott országjelentését, amely “nem nagyon tud napirendre térni afelett”, hogy a munkanélküliség tekintetében az élbolyban van Magyarország, az utolsók közül az elsők közé került.

“Ennek ellenére továbbra is támadja a közmunkaprogramot, ami ezt lehetővé tette, támadja azokat a magyar intézkedéseket – köztük a rezsicsökkentést is – amelyek a mostani politikánkat megalapozzák” – mutatott rá.

Az EB országjelentése “miközben elcsodálkozik és álmélkodva beszél a magyar gazdasági növekedésről, az adósságtörlesztésről”, az IMF-nek visszafizetett, még a Gyurcsány-kormány által felvett kölcsön visszafizetéséről, megjegyzi, hogy “középtávon már szükség lesz fiskális kiigazításra”. Az EB tehát “néhány éves távlatban megszorító csomagot követel a magyar kormánytól” – figyelmeztetett Szájer József.

Az Orbán-kormány soha nem volt hajlandó megszorító csomagot bevezetni, ez a jövőben is így marad, de ha olyan kormány kerül hatalomra, amely “gyenge és az európai és nyugati érdekeknek le szokott feküdni”, akkor a magyar emberek újabb megszorító csomagokra számíthatnak – zárta mondandóját Szájer József.

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője és jelöltje arról tett említést, hogy az utóbbi években az európai tagállamok választásain szinte mindenütt azok az erők nyertek, amelyek ellenzik a bevándorlást. Ennek ellenére nem nagyon változtattak álláspontjukon az európai politikusok, “a domináns erők egyelőre azok, amelyek a bevándorlást pártolják”.

Forrás: hirado.hu