Szájer: Az MSZP már a bukásra készül

Mesterházy Attila Washingtonban azt mondta: az MSZP-nek nem érdeke, hogy választási megfigyelők érkezzenek Magyarországra, mert az ő jelenlétük legitimálná a választást. Ebből az derül ki, hogy az MSZP vereségre készül, mert a saját győzelmüket nyilván nagy örömmel legitimáltatná – fejtette ki Szájer József a Hír TV P8 című műsorában.

Szájer József a Fidesz európai parlamenti képviselője a műsorban kifejtette: a szocialisták régóta dolgoznak azon, hogy illegitimmé próbálják nyilvánítani a választásokat. Azt akarják elérni, hogy miután elvesztették a voksolást, ugyanúgy folytathassák Magyarország lejáratását külföldön. Annak érdekében, hogy továbbra is külföldről hívhassanak segélycsapatokat a saját sikertelen politikájukhoz, ahhoz nekik most kell ellehetetleníteni a választásokat, ebben benne van a választási törvény kritizálása is.

„Aki elveszti a választásokat, annak nem sok szava van, mert a választók szava a leghangosabb; ezért ők azt akarják, hogy azt tudják mondani: az Orbán-kormány nem tisztességesen szerezte meg a hatalmat, és innentől kezdve visszahozhatnak mindent” – mondta az európai parlamenti képviselő.

Arra a kérdésre, hogy Európa leszáll-e rólunk, azt válaszolta: meg kell vizsgálni, hogy Európa egyáltalán miért szállt ránk. Ebben a tekintetben nem lehetünk túl optimisták, hiszen a szocialisták éveken keresztül kommunikálták azt, hogy ezt a kormányt meg lehet buktatni az utcáról, külföldi nyomással vagy gazdasági manipuláció révén. Végül is ez nem sikerült.

Amennyiben jelentős győzelmet arat a kormány, a szocialisták érvei sem fognak helyt állni, mert nem lehet illegitimnek tekinteni egy választást, amelyet meggyőző fölénnyel nyertek. „Ha egy választás egyértelműen demonstrálja a polgárok támogatását külföld és Európa felé, akkor az egészen biztosan megerősít bennünket” – fejtette ki.

A teljes interjú megtekinthető az HírTV honlapján.