Alaptörvény

Szájer: Az új alaptörvény az emberek szívéhez is szól + videó

Szájer: Az új alaptörvény az emberek szívéhez is szól + videó

2012. 01. 10.

Szájer József kifejtette: olyan dokumentum született, amely a polgárok számára érthető, amely megerősíti az államot, és a polgárok jogait is. Az új alaptörvénnyel szemben megfogalmazott kritikákról azt mondta: azok, akik az Operaház előtt demonstrálnak, azért tüntetnek, mert szerintük korlátozzák a szabadságjogokat. A politikus szerint ez önellentmondás, hiszen a tüntetés is azt bizonyítja, hogy mindenki elmondhatja a véleményét. Itt nem lesznek gumilövedékek és kordonnal sem zárják el a parlamentet – tette hozzá.

A bírálatokra reagálva azt mondta: azok, akiknek a választók egyáltalán nem, vagy csak kevés mandátummal szavaztak bizalmat, most külföldön próbálnak téves információkkal tájékoztatni. Szájer József példaként említette, hogy számos lap foglalkozott az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítésével, holott a testület a jövőben bírósági ítéleteket is felülvizsgálat, tehát bővültek a jogkörei – mondta a politikus.

A parlamentben zaklatott munka folyik, mert egy év alatt kellett újragondolni az ország alkotmányos működését, a válság miatt pedig nem lehetett várni a változtatásokkal – fogalmazott Szájer József. Hozzátette: a kétharmados parlamenti többség kivételes lehetőség, mert évtizedeken keresztül húzódó problémákat lehet kezelni általa.

A politikus a közelmúltban lemondott minden Fideszes pozíciójáról, miután feleségét kinevezték a bírói hivatal vezetőjévé. Szájer József ezzel kapcsolatban megjegyezte: feleségét a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választotta meg, neki erre nem volt befolyása. Nem nekem kell a feleségem szakmai előmenetelét segíteni – reagált a felvetésre a politikus.

A riport megtekintő itt.

Forrás: hirado.hu