Európai Unió

Szájer: Egy válság idején kreativitásra és új megoldásokra

Szájer: Egy válság idején kreativitásra és új megoldásokra

2013. 11. 20.

Maroš Šefčovič bizottsági alelnök az Európai Parlament mai plenáris ülésén ismertette az Európai Bizottság 2014. évi munkaprogramját, amelyre a néppárti frakció nevében Szájer József, a képviselőcsoport alelnöke reagált.

A fideszes európai parlamenti képviselő hangsúlyozta: az Európai Néppárt teljes mértékben támogatja a Bizottság újraiparosításra, munkahelyteremtésre – különösen az ifjúsági munkanélküliség felszámolására -, valamint a kis- és középvállalkozások támogatására tett célkitűzéseit. A program végrehajtása során minden alkalommal el kell végezni azt a tesztet, hogy az európai cselekvés valóban hozzáad-e valamit ahhoz a nemzeti cselekvéshez, amely az adott területen érvényesül.

Szájer József felhívta a figyelmet, hogy egy válság esetén nem azok a megoldások a legjobbak, amelyeket már tízszer, vagy százszor kipróbáltunk, és nem működtek. Egy válság idején kreativitásra és új megoldásokra van szükség, és az európai intézményeknek segíteniük, nem akadályozniuk kell ezeket a törekvéseket. El kell kerülni, hogy a választópolgárok egy ilyen nehéz időszakban azt érezzék, hogy az Unió olyan ügyekbe is beavatkozik, amellyel kapcsolatban helyi szinten szükséges megoldást keresni. A polgároknak azt kell érezniük, hogy az EU segíti a válság megoldását szolgáló nemzeti törekvéseket – fogalmazott.

Strasbourg, 2013. november 20.