Hírek

Szájer: Harcos mentalitású magyarok vagyunk

Szájer: Harcos mentalitású magyarok vagyunk

2012. 08. 13.

A Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken a Fidelitas balatonlellei táborában több mint száz táborozó előtt beszélt arról, hogy milyen Európában a Magyarországról alkotott kép, amelyet az utóbbi időkben közlése szerint eltorzított, a valóságtól messze álló híradások befolyásoltak.
  
Szájer József azt mondta: Európában válság, ezért feszültség van. Mindenki tanácstalan, és ebben a helyzetben szokatlan, hogy Magyarország elindult a saját útján, de többen a kritizálók közül most elkezdték maguk is járni ezt az utat. Példaként említette Franciaországot, amely szintén bevezette a tranzakciós adót, a szektorokra vonatkozó adókat.
  
"Sokszor mi sem értjük azokat a heves indulatokat, amelyek Magyarország ellen megfogalmazódnak" – mondta a politikus. Szerinte az indulatok egyik oka, hogy elképesztő módon torzították a világsajtóban megjelent híradások a Magyarországról alkotott képet, megjegyezte ugyanakkor, hogy a brit BBC nem torzított.
  
Közölte: Magyarországon olyan mértékű változások történtek az elmúlt két esztendőben, amelyek sokak érdekeit sértették, "olyan erőcsoportokét is, akik igenis kőkeményen megtudják ezt bosszulni". Szomorúnak nevezte, hogy ebben a küzdelemben "voltak olyan pártok, amelyek az ellenfél oldalára álltak, súlyosan sértve nemzeti érdekeinket".
  
Az EP-képviselő a fiataloknak beszélt az Európai Parlament életéről, arról,hogy érdemi munka és jogalkotás a parlament ténykedésének 20 százalékában zajlik, mert vannak olyan képviselők – például a liberálisok, a zöldek, a kommunisták vagy az angol konzervatívok frakciójából -, akik kis számban való jelenlétük miatt inkább a "balhékban", a politikai vitákban és nem a törvényhozásban érdekeltek.
  
Szájer József azt mondta, az uniós politizálás elkényelmesedett, végtelenül idegenkedik az újtól, pedig megújulásra szorul. Mint kifejtette, az a fajta élet, amely az eladósodásra, a spekulációra, a kiszámíthatatlan függésre és a nemzeti érdekek teljes feladására épül, nem folytatható.
  
Aki elöl megy, az előtt nincs kitaposott út, konfliktusokba keveredik, de "mi, magyarok és a miniszterelnökünk szívesen is vesszük ezeket a konfliktusokat, harcos, kuruc mentalitású magyarok vagyunk" – fogalmazott. Hozzátette, meglehet, ezzel az úttörő szerepvállalással a segítségére lehetünk Európának is.
  
A politikus beszélt még a magyar alaptörvényről és az azt ért támadásokról, a termelő beruházások hiányáról, a nehezen lehívható uniós forrásokról és a kormány munkahelyteremtő politikájáról.
  
Komár Gergő, az egyik főszervező, a Fidelitas Somogy megyei elnöke és országos alelnöke az MTI-nek elmondta: 15. alkalommal szervezték meg táborukat. A szerdától vasárnapig tartó eseményen az első napokon 170-180, a hétvégén 250 fiatal vesz részt. A táborba ellátogatott és zárt körű előadást tartott csütörtökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Forrás