Rendezvények

Szájer József az “európai hitért” küzd

Szájer József az “európai hitért” küzd

2009. 06. 08.

A konferencia résztvevőit Kun Miklós, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora és Varga László, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője köszöntötte.

Ezt követően Szájer József, a FIDESZ európa parlamenti képvislője beszélt Magyarország Európai Unióban eltöltött öt esztendejéről. Alapvető problémaként említette a különböző pártok képviselői közt fennálló különbségeket. A képviselő szerint a jelenlegi magyar kormány nem akarja és nem képes a magyar érdekeket európai színtéren megjeleníteni. A fideszes politikus kiemelte: Magyarország az elmúlt években rendszeridegen módon működött az unióban. Alapszabályként említette, hogy érdekeinket senki nem képviseli helyettünk, hozzátéve, hogy a nemzeti érdekek képviselete határozott magatartást kíván, vitákkal, konfliktusokkal jár.

Szájer József szerint túl sok öröme eddig nem volt Magyarországnak az uniós tagságban. Abban tapasztalhatta meg az uniós tagság előnyét, hogy elkerülte az államcsődöt. Magyarország érdekeit ugyanakkor ma már senki nem veszi figyelembe – mondta, példaként említve Fico, szlovák kormányfő több, Magyarországot súlyosan támadó nyilatkozatát, illetve Sólyom László államfő március 15-i székelyföldi látogatását.

A néppárti EP-képviselő ugyanakkor arra biztatott, hogy "ne veszítsük el hitünket Európában, hiszen Európát mi alakítjuk".

Forrás: www.bnp.hu