Hírek

Szájer József: Az ország jövője a tét

Szájer József: Az ország jövője a tét

2013. 09. 30.

Szájer József honfoglaló őseink példájára emlékeztetve elmondta, az emberek gyakran érezhették, hogy az ország mai vezetői „nem riadtak vissza a kalandos élet zavarától sem”, ha meg kellett védeni az ország érdekeit. Nem saját lelkünk békére hajló igényeinek a kielégítése, hanem az ország megvédése, szellemi, kulturális és anyagi erőforrásainak megmentése volt a cél – tette hozzá. Mindig vannak akadékoskodók, akik visszasírják a csendet, amikor országunk vezetői nem kerültek semmilyen konfliktusba vagy vitába a világgal, hanem ellenállás nélkül, kicsiként, zokszó nélkül adták fel az ország érdekeit, tűrték el, hogy nem tekintettek minket, magyarokat másokkal egyenrangúnak – jegyezte meg. De mi véget vetettünk ennek, az önfeladás és az önkéntes harakiri időszakának vége – szögezte le.

A politikus aláhúzta, Magyarország az elmúlt években térdeplő helyzetből felállt, felegyenesedett. Visszafizettük a valutaalap gazdasági önállóságunkat kiszolgáltató, az országot csődbe vivő, szocialista kormány által felvett hitelét. Aki odavezetett minket a szakadék szélére, most előszeretettel osztogat jó tanácsokat – jegyezte meg. Az eredmények között említette, hogy hazánk kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól. Szájer József elmondta, a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és az Európai Központi Bank hármasa alkalmatlan recepteket kínál a válság kezelésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy már bennünket követnek a többiek is. A bankadó, a chipsadó, a nyugdíjrendszer átalakítása, a tranzakciós illeték, a rezsicsökkentés mind-mind magyar innovációként kerültek bevetésre nemrég, Ausztriától kezdve Lengyelországig – tette hozzá. A néppárti képviselő arra is emlékeztetett, hogy sikerült megvédeni a hazug támadásoktól országunk legfontosabb közjogi dokumentumát, az új alaptörvényünket, Brüsszelben és Strasbourgban.

Mi a magyar politika európai együttműködés iránt elkötelezett nemzedéke vagyunk, mi már akkor kiálltunk Európa mellett, 25 évvel ezelőtt, amikor még sokan a ma is aktív szocialista képviselők közül Moszkva ukázait lesték – idézte fel Szájer József. Mi megharcoltunk Európáért – jegyezte meg. A politikus hangsúlyozta, az igaz Európa számunkra azt a helyet, kiegyensúlyozott intézményrendszert jelenti, ahol az emberek, a nemzetek együttműködnek közös ügyeink sikerre vitelében, de nem szólnak bele olyasmibe, ami csak ránk, magyarokra tartozik. Különösen nem akkor, ha ők is azt teszik, amiért bennünket bírálnak – tette hozzá.

Szájer József szerint azok a közös Európa valódi ellenségei, akik alaptalan vádjaikkal, mindenre azonnal farkast kiáltó, allergiás reakciójukkal aláássák az együttes európai cselekvés hasznába vetett hitet. Akik felesleges, értelmetlen viszályokat keltenek, akik képtelenek meghúzni az elválasztó vonalat a nemzeti és az európai feladatok között, akik fel akarják számolni a nemzeteket egy közös euro-kormány érdekében. Akik azt mondják: vessük sutba közös szellemi, kulturális, vallási és nemzeti hagyományainkat – sorolta. Akik ezt teszik, azok rosszat tesznek Európának és az itt élő embereknek – szögezte le.

A néppárti képviselő aláhúzta, az európai projekt fenntartása érdekében újra vissza kell szerezni az emberek támogatását. Európa nem lehet néhány felvilágosult elitista gyakorlóterepe. Európa csak akkor lehet sikeres, ha az európai emberek támogatják – szögezte le. Mi, magyarok, fideszesek készen állunk az együttműködésre; tíz év európai parlamenti jelenlétünk elég bizonyíték kell, hogy legyen erre – jegyezte meg. Szájer József szerint fontos és befolyásos szerepet érdemeltünk ki, de nem mehetünk el szótlanul az unió bizonyos vezetési hibái, következetlenségei mellett sem. Mikor ezeket szóvá tesszük, az nem unióellenesség. Nem azért léptünk be az unióba, hogy értelmetlen központi utasításokat hajtsunk végre, hanem egyenrangú félként bele akarunk szólni a közösség ügyeibe – hangsúlyozta.

Szájer József aláhúzta, sokat végeztünk az elmúlt években, de a küzdelmeknek még nincs vége. A könnyen szerzett kilencedtől, tizedtől megfosztott erők tovább harcolnak érdekeik védelmében; tovább folynak ellenünk Brüsszelben a rezsicsökkentés, a nemzeti étkezési utalványok, a közszolgáltatások saját kezünkbe vétele miatti eljárások. Mondvacsinált, vagy gyakran még az előző szocialista kormányok által okozott ügyekre hivatkozva halljuk tovább a fenyegetőzést, hogy elvehetik tőlünk az uniós támogatásokat– fűzte hozzá. A politikus szerint ezért továbbra is ott kell állnunk, ahol a nemzeti érdekeinket meg kell védeni. Könnyebb volna ez a munka, ha minden magyar partnerünk lenne ebben a vállalkozásban, de sajnos vannak olyanok, akik nem a sikerben érdekeltek – jegyezte meg.

A képviselő szerint a jövő évi országgyűlési és európai parlamenti választás igazi tétje nem az, hogy együttműködés lesz-e Magyarország és az unió között, hiszen az elmúlt évek – néha zajos – szóváltásai között is mindig sikerült megtalálni már a mi érdekünknek is megfelelő módon a közös hangot. A tét az, hogy visszatérünk-e a hamis, és hazánkra nézve előnytelen engedmények ellenállás nélküli csendjéhez, vagy képesek leszünk megőrizni az elmúlt évek vívmányait és az önálló döntés képességét – húzta alá. A jövő évi választások tétje egy erős, saját lábán álló, cselekvőképes, egyenrangú Magyarország, vagy az újbóli csőd és önfeladás – szögezte le a képviselő. Az ország jövője a tét, és mindannyiunkon múlik, hogy erre a kérdésre minél többen adjanak majd jövő áprilisban és májusban helyes választ. Az erős Magyarország egy olyan ország, amely nem hagyja magát – hangsúlyozta Szájer József.

Forrás: fidesz.hu