Rendezvények

Szájer József európai es amerikai egyetemistákat fogadott Brüsszelben

2008. 04. 23.

Köszöntőjében a képviselő úr beszélt az EPP-ED frakcióban folytatott tevékenységéről, valamint áttekintést adott olyan témákról, amelyek európai parlamenti munkájában fontos helyet foglalnak el. A látogatók számára nagy élményt jelentett a Parlamentben első kézből hallani nemcsak tisztán politikai és jogi, hanem tágabb, történelmi és filozófiai vonatkozással bíró kérdésekről, mint az Európai Unió identitása vagy az integráció fejlődése és jövője. A találkozót követően az egyetemisták további előadásokat hallgattak az olasz népparti delegáció közreműködésével az EU biztonságpolitikájáról, külkapcsolatairól és bevándorlási politikájáról.

A tavaszi nemzetközi programot – amelyet az oxfordi egyetem állított össze, és amely keretében többek között Brüsszelbe látogattak az egyetemisták – szeptemberben egy cambridge-i konferencia követi majd, ahol a résztvevők további érdekes kulturális és politikai témákat vitatnak meg, mint például a vallás és politika kapcsolata az Európai Unióban.