Hírek

Szájer József: néha az erő nyelvén kell beszélni

Szájer József: néha az erő nyelvén kell beszélni

2014. 10. 28.

Bátor az a kormány, amely az internethasználatot megadóztatja – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Az Európai Néppárt alelnöke szerint ahol aránytalanul magas profit keletkezik, ott az államnak lépnie kell.

Hozzátette: az Európai Parlament négyszer vagy ötször futott neki az internethez kapcsolódó jogszabály bevezetéséhez, de egyszer sem lett belőle semmi. Mint mondta, néha az erő nyelvén kell beszélni, de a kis Magyarország nem biztos, hogy elég erős ahhoz, hogy ezt uniós szinten el tudja végezni.

"Azt állítani, ami itt az elmúlt napokban elhangzott, hogy az internetadó az internetezés elleni támadás, az butaság, mert akkor az, hogy nem ingyen kapjuk az élelmiszert, az az evés szabadsága elleni támadás" – fogalmazott.

Szájer József arról is beszélt, hogy az elmúlt négy év alapján Magyarországot kiemelten figyelik az Európai Unióban. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány bármit csinál, azonnal odafigyelnek az unióban, elsősorban a nem szokványos gazdaságpolitika miatt és azért, mert gazdasági érdekeket sért a kabinet a különadókkal.

Az Európai Néppárt alelnöke szerint az orosz-ukrán konfliktus kezelésére egy új szolidáris viszonyt kell kialakítani. Szájer József kiemelte, hogy nem elég érzelmi alapon kiállni Ukrajna mellett.

A Fidesz EP-képviselője szerint az, hogy a lengyel Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke, a közösség új tagjai, így Magyarország számára is előnyökkel járhat. A korábbi lengyel miniszterelnök érti a régió működését, és a belpolitikai viszonyokat. Szájer József kiemelte, hogy a lengyel politikus kinevezésével felértékelődött az unió keleti régiójának szerepe.

Forrás: InfoRádió
Hanganyag: Exterde Tibor
Kapcsolódó videók elérhetőek itt és itt.