Rendezvények

Választókerületi látogatók az Európai Parlamentben

2007. 10. 12.

Az első nap során két belga kisvárosba látogattak el vendégeim, Gentbe és Bruggebe. A szakmai programot a második napra szerveztük. Az Európai Parlamentről szóló általános ismertető után rövid előadást tartottam mindennapi munkámról, sikereimről, majd kötetlen beszélgetés formájában igyekezetem vendégeim kérdéseire felelni. A parlamenti látogatás a plenáris ülés megtekintésével zárult. Ezután a csoport az Európai Unió mellett működő Állandó Képviseleten folytatta programját, ahol további részleteket tudhattak meg az európai intézmények szerepéről, kapcsolatáról, működéséről. Az előadások után még volt annyi ideje látogatóimnak, hogy megnézzék Brüsszel városának látványosságait: az Atomiumot, Királyi Palotát, a Tőzsdét, a Pisilő Kisfiú szobrát. Az eseménydús nap közös vacsorával zárult Brüsszel impozáns főterén. A látogatócsoport tagjai újabb információkkal és élményekkel gazdagodva tértek vissza hazánkba.

Köszönöm minden kedves látogatómnak részvételét! Sok sikert és jó egészséget kívánok Mindannyiuknak!

Üdvözlettel,

Szájer József