Hírek

Visszafelé megyünk az időben

Visszafelé megyünk az időben

2009. 03. 29.

"Most eljutottunk 1988. március 30-áig, innentől visszafelé megyünk" – fogalmazott Szájer a párt budapesti Bibó Szakkollégiumban megtartott 21. születésnapi rendezvényén.

Szájer József ezzel kapcsolatban azt mondta: március 15-én nem lehet a 12 pontból idézni, a hatalom pedig durván megtámadja a kormánytól független intézményeket: a köztársasági elnököt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, vagy korábban a nemzeti bankot és a legfőbb ügyészt.

Szájer szerint az ország jelenlegi állapota jól mutatja, hogy miként vezet a szabadságjogok "visszavétele" morális és gazdasági csődhöz is.

Szájer az elmúlt időszak belpolitikai eseményeire utalva döbbenetesnek és felháborítónak nevezte, hogy a szocialista politikusok demokráciával és szabad választással "fenyegetőznek".

Szájer az MSZP-sek magatartását Grósz Károly sportcsarnokbeli beszédéhez hasonlította; a pártfőtitkár akkor azt állította, hogy a többpárti választások fehérterrorhoz vezetnek.

Ma ennél visszább vagyunk, az MSZP szerint káosz és összeomlás lesz az előrehozott választások eredménye – tette hozzá.

Mára a Fidesz egyedül maradt a "placcon" a rendszerváltó pártok közül, a többit bedarálták és átkerültek a másik oldalra – fejtette ki.

Elmondta: most az MSZP-nek az a nemzedéke "szerepel le", amelyikkel kapcsolatban "halványan" élt a remény, hogy nyugat-európai típusú szociáldemokrata pártot csinálnak az egykori pártállamból.

"Ennek a folyamatnak a dicstelen végét látjuk most" – hangsúlyozta Szájer József.

(fidesz.hu)