Hírek

Volt szakkollégisták találkozója a Bibóban

Volt szakkollégisták találkozója a Bibóban

2011. 09. 14.

Az Öregbibós Találkozó keretében jelenlegi és volt szakkollégisták együtt avatták fel az emléktáblát a Szakkollégium névadójának tiszteletére. A rendezvény hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott Dr. Borsodi Csaba, az Egyetem oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettese, és Dr. Király Miklós, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja. Beszédeikben kihangsúlyozták a tehetséggondozás fontosságát, a Kar és a Szakkollégium együttműködésének jelentőségét. Az emléktáblát tervező képzőművészek, Pécsi L. Dániel és Sárpátki Zoltán Bibó jelentőségének felismeréséről osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel. A Szakkollégium alapító igazgatója, Dr. Stumpf István alkotmánybíró, és az alapító szakkollégisták képviseletében Dr. Szájer József európai parlamenti képviselő a Szakkollégium névválasztásának történetét idézte fel. A mai szakkollégista generáció bibói gondolatokhoz és életműhöz fűződő szerves kapcsolatának kihangsúlyozása után az emléktáblát Tiba Márton, a szakkollégium választmányi elnöke és dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán igazgató leplezte le. A Szakkollégium születésnapi tortáját az intézmény alapításában kiemelkedő szerepet játszó oktatók, Kéri László és Dr. Kukorelli István vágták fel.

A Találkozó a közösség életében különleges jelentőségű, hiszen azon ritka alkalmak egyike, amikor az idén 28 éves Szakkollégium történetének minden szereplője – alapítók, igazgatók, egykori és mai szakkollégisták, oktatók, támogatók, családtagok és barátok – egy egész napos, kötetlen rendezvény keretében idézhetik fel a legemlékezetesebb pillanatokat. A programot hagyományosan labdarúgó torna, kerti bográcsozás, borkóstoló, filmvetítés, régi fényképekből, szakkollégiumi relikviákból rendezett kiállítás színesíti.

A Szakkollégium eltökélt célja, hogy a Szakkollégiumi Hírlevél útján és tematikus programok szervezésével továbbra élő kapcsolatot tartson fenn egykori tagjaival, támogatóival.

Forrás: www.ajk.elte.hu/hir